Wat is Sportief Wandelen?

Sportief Wandelen is een opstap naar een actief leven. Het is meer dan gewoon wandelen. Het is een sport die wordt beoefend onder de deskundige begeleiding van gediplomeerde trainers. Sportief Wandelen wordt aanbevolen door tal van specialisten. Het levert veel op: Een betere gesteldheid van hart en bloedvaten, organen, botten en spieren. Bij ouderen wordt de botdichtheid gestabiliseerd en de bloeddruk verlaagd.

Hoe is Sportief Wandelen ontstaan?

Sportief Wandelen is ontstaan in 1996 binnen een project van Nederland in Beweging, het actieprogramma van het NOC*NSF in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting, de Nederlandse kankerbestrijding en anderen. Nederland in Beweging zet zich in voor een groei van het aantal Nederlanders dat door een actieve leefstijl de eigen gezondheid positief be├»nvloedt. In de afgelopen jaren zijn veel mensen en organisaties aangehaakt bij Nederland in beweging, onder het motto “Meer mensen op een verantwoorde manier en vooral plezierige manier in beweging”. Sinds 1 januari 2005 is het een onderdeel van het atletiekunieproject ‘Beter in Beweging’.

Voor wie is Sportief Wandelen geschikt?
Sportief Wandelen is een ideale activiteit voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken of zijn conditie wil verbeteren: Jong of oud, actief of inactief, gezond of geblesseerd of met een chronische aandoening. Sportief Wandelen kan daarbij als revalidatiemiddel een zeer positief effect hebben bij mensen met chronische lichamelijke of psychische klachten, zoals hartklachten, reumatische aandoeningen, astmatische klachten, diabetes, overgewicht en depressiviteit. Ook is Sportief Wandelen bij uitstek geschikt als opstap voor mensen die willen gaan hardlopen.
In principe is Sportief Wandelen voor iedereen geschikt, maar als u twijfels hebt of het in uw situatie verantwoord is, vraag dan uw specialist, huisarts of fysiotherapeut om toestemming.

Hoe gaat Sportief Wandelen in zijn werk?
Sportief Wandelen is heel eenvoudig. Er wordt gewandeld in een gevarieerd tempo, afhankelijk van het niveau en de doelstelling. Een training duurt een uur en bestaat uit een warming-up, loopoefeningen, tempowisselingen en uitlopen. Hierbij wordt rekening gehouden met een juist afgestemde trainingsbelasting per individu. De trainingen vinden buiten in de natuur plaats. De trainingen vinden plaats op maandag van 13.30 uur tot 14.30 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 11.00 uur. Het vertrek is vanaf Trainingscentrum De Linie aan de Sportlaan 32 te Den Helder.

Tien redenen om te beginnen met Sportief Wandelen.
1. u verbetert uw fitheid
2. u kunt het overal doen
3. u hebt slechts goede schoenen nodig
4. wandelen in een groep is gezellig
5. u wandelt op eigen niveau
6. de kans op blessures is minimaal
7. u krijgt persoonlijke begeleiding
8. ook bij gezondheidsklachten is Sportief Wandelen mogelijk.
9. u bent buiten in de natuur
10. het geeft veel voldoening

Wilt u meer informatie over Sportief Wandelen?
Voor meer informatie of een gratis proefles in de opstapgroep zonder verplichtingen kunt u contact opnemen met de Sportief wandelbegeleiders (Trainingen > Trainers).