Wat is hun rol?

Iedereen die bij SV Sportlust sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Dat kan als iedereen zich sportief gedraagt en elkaar met respect behandelt. Helaas komen ongewenste omgangsvormen overal voor, ook in de sport. Denk bijvoorbeeld aan pesten, discriminatie, agressie of geweld. Ook seksuele intimidatie is een ongewenste omgangsvorm. Het kan daarbij gaan om een opmerking over iemands lichaam, een arm om de schouder of een tik tegen de bil. Als degene die dit ondergaat het niet leuk vindt, is er sprake van ongewenst gedrag en moet het ophouden. Seksuele intimidatie in de vorm van begluren van mensen in de kleedkamer of douche, aanranding en verkrachting mag nooit.

Bij SV Sportlust proberen we ongewenste omgangsvormen te voorkomen. Als je toch te maken krijgt met ongewenst gedrag kun je terecht bij een van de vertrouwenscontactpersonen. Dat kan als je slachtoffer bent, of als je iets ziet gebeuren waarvan je denkt dat het niet kan. Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je je verhaal kwijt in een vertrouwelijk gesprek, en word je geholpen de juiste weg te vinden om tot een oplossing te komen.
Ben je slachtoffer van ongewenst gedrag of heb je hiervan signalen opgevangen, neem dan via e-mail of telefoon contact op met een van de vertrouwenscontactpersonen. De vertrouwenscontactpersonen zijn het eerste aanspreekpunt binnen SV Sportlust voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De vertrouwenscontactpersoon is onafhankelijk en is er voor iedereen binnen de organisatie; sporters, trainers, bestuurders etc.